Practopics-Plus Oncologie | Nieuwigheden bij systeemtherapie voor vroegtijdige borstkanker | 26/01/2024

Tijdens de Practopics-Plussessie van de dienst Oncologie neemt dr. Kevin Punie je mee doorheen de nieuwigheden bij systeemtherapie voor vroegtijdige borstkanker.
De behandeling van vroegtijdige borstkanker werd de laatste jaren meer en meer geïndividualiseerd en ook binnen de systeemtherapie is deze trend overduidelijk. Nieuwe diagnostische testen kunnen de indicatie voor chemotherapie beter inschatten waardoor het aantal patiënten die deze behandeling aanbevolen krijgt, verkleinde. Naast de-escalatie bij patiënten met laag risico op herval, zijn er bij patiënten met een slechtere prognose nieuwe gerichte antikankerbehandelingen. Die behandelingen verlagen het hervalrisico maar doen de impact van de therapie en het spectrum van mogelijke nevenwerkingen groeien. Ook toenemende indicaties voor erfelijkheidsonderzoek hertekenen het zorglandschap voor patiënten met vroegtijdige borstkanker.

Sprekers: dr. Kevin Punie
Moderator: Laure De Man

 

Download hier de presentatie

 

Om accreditering te krijgen vul je dit formulier in of scan de QR-code die aan het begin van het webinar getoond wordt.

Op het einde van het webinar scan je weer de QR-code of klik je hier om de vier meerkeuzevragen te beantwoorden. Om accreditering te bekomen moet je 3 van de 4 vragen correct beantwoorden én 75% van het webinar gezien hebben. We controleren op RIZIV-nummer.