Werk met ons samen!
We nodigen bedrijven, organisaties en andere partijen uit om samen met ons te werken aan hoogwaardige zorg die het leven van mensen positief verandert.
Heb je een product, technologie of dienst die een meerwaarde kan zijn voor ZAS? Wil je die graag testen in een kortlopend experiment? Neem contact op en bespreek jouw idee met onze collega Bianca Plak.
Samenwerkingen
Om te kunnen innoveren werkt ZAS mee aan gezamenlijke initiatieven. Enkele voorbeelden:
In juni 2024 ondertekende ZAS samen met de stad Antwerpen, Ziekenhuisnetwerk Helix, Universiteit Antwerpen en Eerstelijnszones Antwerpen de samenwerkingsovereenkomst ‘Antwerp Health Harbour’. Dit uniek en onderscheidend ecosysteem wil innovatie in de gezondheidssector stimuleren.
De Universiteit Antwerpen richt samen met ZAS, met het UZA en met farmabedrijven Pfizer, Sanofi en GSK de leerstoel Antwerp Pediatric Clinical Trial Network op. Met deze leerstoel voor klinische studies bij kinderen willen we er onder andere voor zorgen dat kinderen sneller toegang tot nieuwe vaccins krijgen.
iPSYcare is een prestigieus dataproject waarbij een databank ontwikkeld wordt met patiëntengegevens van verschillende (psychiatrische) ziekenhuizen. Het project wordt gefinancierd door de FOD Volksgezondheid, samen met 5 psychiatrische ziekenhuizen, waaronder ZAS Psychiatrisch Ziekenhuis Stuivenberg en de PAAZ-afdeling (Psychiatrisch aanbod algemeen ziekenhuis) van ZAS Vincentius. De databank van iPSYcare wordt een belangrijke schakel om te komen tot een datagedreven zorg en een efficiëntere organisatie van zorg.
Samen met Stad Antwerpen en de huisartsenkring Antwerpen Oost openen we tijdelijke, multidisciplinaire huisartsenpraktijken in de gebouwen van ZAS Erasmus en ZAS Cadix. De praktijken richten zich op Antwerpenaren uit de buurt, die geen vaste huisarts hebben. Op die manier zal ook de druk op de al overbevraagde huisartsen verlicht worden.
Campus ZAS Augustinus neemt deel aan een WeScan- pilootproject. Het WeScan-platform is een collaboratief platform dat ziekenhuizen in staat moet stellen om bij elkaar remote scanassistentie uit te voeren. Het WeScan-platform is gestoeld op de syngo Virtual Cockpit-technologie van Siemens Healthineers, en moet een oplossing bieden voor het personeelstekort in de medische beeldvorming.