Om de verdoving en pijnstilling zo goed mogelijk op jou af te stemmen, is het belangrijk dat onze anesthesisten correcte informatie over je gezondheidstoestand hebben. Welke medicijnen neem je? Neem je bloedverdunners? Werd je vroeger al eens geopereerd? Ben je allergisch voor bepaalde stoffen of medicijnen? Deze en vele andere vragen zijn opgenomen in een uitgebreide vragenlijst. Je vindt ze op mijn.zas.be.
Zodra de vragenlijst klaarstaat op mijn.zas.be, krijg je een sms of e-mail. Kennen wij je mailadres of gsm-nummer nog niet? Vervolledig dan je contactgegevens op mijn.zas.be of neem contact op met de Preoperatieve screening (POS) om je mailadres en/of gsm-nummer door te geven.
We vragen je om de vragenlijst minstens 72 uur voor het begin van je opname in te vullen. Ben je zwanger? Vul dan de vragenlijst liefst 10 weken voor de geplande bevallingsdatum in.
Verdere opvolging
Afhankelijk van je antwoorden informeren we je over wat er nog moet gebeuren in aanloop naar de operatie. Misschien word je uitgenodigd voor extra onderzoeken of een gesprek met een van onze anesthesisten. Als je medicijnen neemt, laten we je weten welke medicijnen je mag blijven nemen en welke je tijdelijk moet stoppen en vanaf wanneer.
Ben je 65 jaar of ouder? Dan zijn er voor een operatie met verdoving altijd twee onderzoeken nodig: een bloedonderzoek en een ECG
. Die onderzoeken kan je maximaal 6 maanden voor de ingreep laten doen. Ging je daarvoor naar een ZAS-campus? Dan hoef je verder niets te doen. Laat of liet je ze elders uitvoeren? Bezorg dan de resultaten aan de Preoperatieve screening (POS).
Vraag hulp aan je huisarts of een familielid als je het moeilijk vindt om de vragenlijst in te vullen.
Verandert er iets aan je gezondheidstoestand of medicatie nadat je de vragenlijst invulde? Neem dan contact op met de Preoperatieve screening (POS).
Belangrijk
- Kijk regelmatig de berichten op mijn.zas.be na.
- Vul de preoperatieve vragenlijst zo snel en volledig mogelijk in.