ZAS Paola en Ziekenhuisschool Antwerpen openen snoezelruimte

In een snoezelruimte kunnen kinderen bekomen van de vele prikkels die ze krijgen in een ziekenhuis.
Nieuws

ZAS Paola en Ziekenhuisschool Antwerpen namen vandaag een gloednieuwe snoezelruimte in gebruik. Dat is een ruimte met comfortabel meubilair, ontspannende geluiden en zelfs rustgevende geuren waar kinderen even kunnen bekomen van de vele prikkels die ze krijgen in een ziekenhuis.

 

Even ontsnappen aan de prikkels van het ziekenhuis

Voor kinderen is een ziekenhuis vaak een stresserende omgeving. Daarom is er op de 2e verdieping van ZAS Paola een snoezelruimte ingericht: een lokaal van 21 vierkante meter waar kinderen tot rust kunnen komen. Het licht is er gedempt, er staat ontspannende muziek op en al het meubilair is zacht en verwelkomend. Er staat zelfs een comfortabel waterbed.

 

Samenwerking van ZAS Paola en Ziekenhuisschool Antwerpen

In het kinderziekenhuis ZAS Paola zijn er 22 kamers voor kinderen tot 18 jaar. De Ziekenhuisschool Antwerpen geeft onderwijs aan kinderen die in het ziekenhuis verblijven zodat ze meeblijven met hun leeftijdsgenoten. Leerlingen van de Ziekenhuisschool krijgen elke dag 1 uur les op een manier die hen helpt om te gaan met hun moeilijke, pijnlijke of zelfs traumatische ervaringen in het ziekenhuis. De snoezelruimte speelt daar een belangrijke rol in.

 

Feestelijke inhuldiging met Ketnetacteur Dempsey Hendrickx

Vanaf vandaag kunnen kinderen van ZAS Paola terecht in de snoezelruimte. Die werd feestelijk geopend met een voorleessessie van Ketnetacteur en kinderboekenschrijver Dempsey Hendrickx.