Praten over geestelijke gezondheid in het Middelheimpark

Op 4 en 5 oktober kan je op de “vraag maar raak”-bank plaatsnemen naast een psycholoog, een ergotherapeut, een ervaringsdeskundige, … voor een eerlijke babbel.

Hoe ga jij om met moeilijke momenten? Elke dag vraagt er wel iemand “Hoe is ’t?”, maar kan je het ook eerlijk zeggen wanneer het minder gaat?

Op 4 en 5 oktober zijn eerlijke antwoorden welkom in het Middelheimpark. ZAS en het Middelheimmuseum werken samen in het kader van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Het concept? Heel simpel: je gaat zitten op de “vraag maar raak”-bank en doet een babbel. Je gesprekspartner is een psycholoog, een ergotherapeut, een ervaringsdeskundige, … In het rustgevende groen is ruimte voor al je vragen en gedachten over geestelijke gezondheid.

In het park staat ook een muzikale installatie die reageert op je bewegingen. Want ook muziek én bewegen spelen een belangrijke rol bij veerkracht.

Het thema van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid is dit jaar “omgaan met moeilijke periodes”. Iedereen maakt ze mee. Soms heb je gewoon een slechte dag. Of misschien voel je je een tijd minder door een gebeurtenis in je leven. Erover praten helpt. Kom dus zeker eens langs in het Middelheimpark en knoop een gesprekje aan.

Meer weten over de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid? Kijk op www.samenveerkrachtig.be