Japanse delegatie bezoekt kinder- en volwassenenpsychiatrie van ZAS

Japanse psychiaters, psychologen, verpleegkundigen en therapeuten kwamen op verkenning in ZAS. Een mooie kans om kennis te delen en ervaringen uit te wisselen over de grenzen heen.

Een Japanse delegatie kwam vorige week op bezoek bij de kinder- en volwassenenpsychiatrie van ZAS. De delegatie was vooral benieuwd naar de manier waarop we in België in netwerken samenwerken rond geestelijke gezondheidszorg.

Internationale interesse in ZAS Psychiatrie

Samen met een aantal collega’s van de FOD Volksgezondheid kwamen de Japanse psychiaters, psychologen, psychiatrisch verpleegkundigen en therapeuten op verkenning in ZAS Cadix en ZAS UKJA. Een mooie kans om kennis te delen en ervaringen uit te wisselen over de grenzen heen.

 

Samenwerken voor een herstelgerichte aanpak van geestelijke gezondheid

De aanpak rond psychiatrie is in België gericht op de kracht van mensen en hun omgeving. Instellingen voor geestelijke gezondheidszorg bundelen hun expertise in netwerken om zo samen tot toegankelijke zorg te komen voor iedereen die het nodig heeft. De Japanse delegatie was geboeid door die samenwerkingsverbanden en neemt heel wat good practices mee terug naar Japan.