Groepscursus: samen stoppen met roken

In september start in ZAS een nieuwe reeks van onze rookstopcursus. De groepscursus bestaat uit 8 wekelijkse sessies onder begeleiding van arts-tabakoloog dr. Bea Vermeyen.
Nieuws

In september start in ZAS een nieuwe reeks van onze groepscursus ‘Samen stoppen met roken’. De cursus bestaat uit 8 wekelijkse sessies onder begeleiding van arts-tabakoloog dr. Bea Vermeyen.  

In de sessies krijg je in de eerste plaats informatie over verschillende factoren die je verslaving verklaren. Je krijgt tips en tricks om die valkuilen te herkennen en eraan te ontsnappen. Hierdoor ontwikkel je vaardigheden, die de stap naar effectieve rookstop mogelijk maken. Je krijgt informatie over rookstop(genees)middelen, gedragstechnieken, persoonlijk advies en begeleiding bij het voorbereiden en effectief stoppen.  

De sessies verderop in de rookstopcursus zijn nuttig ter opvolging van je rookstop. We helpen je daarbij om het niet-roken vol te houden.  

Professionele begeleiding

Door de professionele coaching en begeleiding door een tabakoloog, stijgt je slaagkans. De professionele begeleiding zorgt ervoor dat je met kennis van zaken de uitdaging aangaat.  

Steun en motivatie 

Doordat je de sessies in groep volgt, kan je ook rekenen op de steun en motivatie van mensen die hetzelfde meemaken. Je hebt hetzelfde doel voor ogen, en je kunt tips en ervaringen uitwisselen.  

Praktisch

  • 8 groepssessies van 1,5 uur (17.30 – 19 uur) 
  • ZAS Augustinus, Aula Sint-Camillus, Route 8 
  • 48 euro voor 8 sessies (24 euro met een verhoogde tegemoetkoming)

Meer info en inschrijven  

Bezoek de pagina over de rookstopcursus