Dag tegen Kanker: kankerpatiënten staan er niet alleen voor

Verschillende ZAS-locaties staken patiënten en hun omgeving vandaag een hart onder de riem.

Vandaag, 17 oktober, is de 25e Dag tegen Kanker. Dat zetten we in de verf met het herkenbare gele lintje als teken van steun voor mensen met kanker en hun omgeving. Verschillende ZAS-locaties haalden vandaag alles uit de kast om kankerpatiënten een hart onder de riem te steken.

De boodschap van de Dag tegen Kanker is duidelijk: kanker draag je niet alleen. Die solidariteit konden kankerpatiënten bij ZAS vandaag op heel wat plaatsen voelen:

  • ZAS Palfijn deelde deze week goodiebags en gezonde snacks uit aan kankerpatiënten. Patiënten van het dagziekenhuis konden vandaag genieten van een rustgevende massage.
  • ZAS Augustinus en lotgenotenvereniging Waaier zorgden voor smakelijke, creatieve en ontspannende activiteiten.
  • Huis Klaas organiseerde creatieve en actieve workshops en zette een feestelijk drankje klaar voor bezoekers van de winkel voor kankerpatiënten.
  • ZAS Middelheim ontving kankerpatiënten met een hapje en een drankje. Een schoonheidsspecialiste stond klaar voor een deugddoend verwenmoment.
  • ZAS Hoge Beuken serveerde smoothies en fruitsla aan kankerpatiënten. De palliatieve patiënten konden genieten van een massage.
  • ZAS Cadix deelde goodiebags en lekkers uit, organiseerde een verzorgingsworkshop en had voor elke kankerpatiënt een geschenkje.

Zee van gele lintjes

De vrijwilligers van Kom op tegen Kanker deelden vandaag gele lintjes uit op onze campussen. Elk lintje draagt een belangrijke boodschap uit: mensen met kanker en hun omgeving staan er niet alleen voor. Vandaag, maar ook op elke andere dag.