Op de kamer
Tijdens je verblijf kan je gebruikmaken van gratis draadloos internet. Verbind daarvoor met
ZAS-open.Sommige diensten maken dankbaar gebruik van de hulp van vrijwilligers. Zij wijzen patiënten de weg in het ziekenhuis, assisteren bij de kiosk of komen langs in de kamer voor een praatje. Aarzel niet om hen aan te spreken.
Een overzicht van alle voorzieningen vind je op de informatiepagina van de campus waar je wordt opgenomen.
Op het menu
ZAS kiest voor gezonde en gevarieerde voeding. Onze voedingshostessen vragen elke dag naar je maaltijdkeuze. Voor het warme middagmaal kan je kiezen tussen vlees, vis of vegetarisch. Voor ontbijt en avondmaal kies je uit verschillende soorten broodbeleg.
Wil je graag een extra maaltijd bestellen voor een begeleider? Spreek een verpleegkundige aan. In de meeste campussen is dit mogelijk tegen een extra betaling.
Bij een dagopname is geen maaltijd voorzien. Afhankelijk van je ingreep en verblijf, krijg je soms een kleine snack.
We volgen in onze keuken de strengste veiligheidsnormen. Hou je zelf ook rekening met de volgende tips?
- Eet je maaltijd direct op
- Bewaar geen maaltijden, beleg, dessertjes of restjes in je kamer of koelkast
- Bewaar geopende flesjes bijvoeding maximum 4 uur (tenzij anders vermeld op het flesje)
- Breng liever geen voeding mee van thuis
Allergie of intolerantie?
Heb je een voedselallergie of – intolerantie? Meld dit zo snel mogelijk aan een verpleegkundige. Een van onze diëtisten stelt dan een aangepast menu voor je op.
Voor de samenstelling van onze voeding en de informatie erover, hangen wij af van onze leveranciers. Hou er rekening mee dat ondanks onze inspanningen, onze voeding steeds de volgende allergenen kan bevatten:
Hoteldiensten (rooming-in)
Op pediatrie mag steeds één ouder blijven overnachten. Bespreek dit altijd eerst met het verpleegkundig afdelingshoofd.
Zowel op een 1-persoonskamer als op een meerpersoonskamer kunnen we een extra bed plaatsen. Je betaalt hiervoor een supplement.
Als je om medische redenen (bijvoorbeeld besmettingsgevaar) in een 1-persoonskamer ligt, kan de begeleider enkel overnachten als je medische toestand dit toelaat.